Pouczenie wynikające z Art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119).

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
  • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Politechnika Gdańska z siedzibą przy ul. Narutowicza 11/12, w Gdańsku (kod pocztowy: 80-233);
  • Z Inspektorem Ochrony Danych na Politechnice Gdańskiej można się kontaktować drogą elektroniczną: e-mail: iod@pg.edu.pl;
  • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu realizacji zadań i obowiązków prawnych nałożonych na Administratora ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. w celu udzielenia zamówienia publicznego, zawarcia i wykonania umowy
  • odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
  • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
  • obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
  • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
  • posiada Pani/Pan:
    • na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
    • na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
    • na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***;
    • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  • nie przysługuje Pani/Panu:
    • w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
    • prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
    • na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.

*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Zapoznałem się
Szukaj:
Znaleziono 177 postępowań.
Na stronę3 5 10 30 50 100 200
Wyświetl stronę1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Postępowania:

Data ogłoszenia:
rosnąco malejąco
Nr postępowania:
rosnąco malejąco
Kod jedn. prowadzącej:
rosnąco malejąco
Nazwa postępowania:
rosnąco malejąco
Rodzaj zamówienia:
2018-07-26 08:11:15 ZP/154/055/D/18 OKZ Dostawa sprzętu informatycznego dla Politechniki Gdańskiej w 2018r. Dostawy
2018-07-28 10:04:00 ZP/155/018/D/18 WZiE Dostawa sprzętu komputerowego oraz dostawa i montaż projektorów i TV na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej Dostawy
2018-07-25 14:58:24 ZP/156/055/D/18 OKZ dostawa wraz z montażem systemu chłodzenia do laboratorium, zlokalizowanym w budynku „Kuźnia” Politechniki Gdańskiej, w Gdańsku, ul. G. Narutowicza 11/12. Dostawy
2018-07-27 14:27:47 ZP/158/055/R/18 OKZ remont nawierzchni drogi w rejonie Domu Studenckiego nr 1, 2 i 12 Politechniki Gdańskiej zlokalizowany przy ulicy Traugutta 115 i 115A. Roboty Budowlane
2018-08-06 14:38:00 ZP/162/018/U/18 WZiE Świadczenie usług w zakresie wynajmu autokarów lub busów wraz z kierowcą na potrzeby Wydziału Zarządzania i Ekonomii Usł‚ugi
2018-08-08 14:53:24 ZP/165/061/U/18 OKZ Przeprowadzenie warsztatów z zakresu pisania wniosku projektowego do Programu Horyzont 2020 wraz z usługą konsultacji/odpowiedzi na pytania w zakresie właściwego wypełnienia dokumentacji aplikacyjnej dla pracowników Politechniki Gdańskiej w ramach projektu „Zintegrowany Program Rozwoju Politechniki Gdańskiej” Usł‚ugi
2018-08-10 13:25:52 ZP/166/055/U/18 OKZ Usługi w zakresie ochrony osób i mienia w budynku „Bratniak” Politechniki Gdańskiej, ochrony imprez organizowanych w Akademickim Klubie Politechniki Gdańskiej „Kwadratowa” oraz zabezpieczania imprez masowych organizowanych przez Politechnikę Gdańską Usł‚ugi
2018-08-10 14:32:48 ZP/167/001/U/18 WA Usługę wykonania i dostarczenia albumów pt. „Politechnika Gdańska - dekoracje architektoniczne” do jednostek organizacyjnych Politechniki Gdańskiej Usł‚ugi
2018-08-17 10:17:26 ZP/170/018/U/18 WZiE Organizacja obozu adaptacyjnego dla studentów Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej Usł‚ugi
2018-08-16 13:56:26 ZP/174/001/D/18 WA dostawa komputera przenośnego na potrzeby Wydziału Architektury Politechniki Gdańskiej Dostawy
Opracowanie strony: © 2018 by CUI PG