Pouczenie wynikające z Art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119).

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
  • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Politechnika Gdańska z siedzibą przy ul. Narutowicza 11/12, w Gdańsku (kod pocztowy: 80-233);
  • Z Inspektorem Ochrony Danych na Politechnice Gdańskiej można się kontaktować drogą elektroniczną: e-mail: iod@pg.edu.pl;
  • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu realizacji zadań i obowiązków prawnych nałożonych na Administratora ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. w celu udzielenia zamówienia publicznego, zawarcia i wykonania umowy
  • odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
  • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
  • obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
  • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
  • posiada Pani/Pan:
    • na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
    • na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
    • na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***;
    • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  • nie przysługuje Pani/Panu:
    • w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
    • prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
    • na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.

*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Zapoznałem się
Szukaj:

Postępowania - Usługi (archiwum):

Data ogłoszenia:
rosnąco malejąco
Nr postępowania:
rosnąco malejąco
Kod jedn. prowadzącej:
rosnąco malejąco
Nazwa postępowania:
rosnąco malejąco
Przeglądaj:
2013-02-15 15:53:00 ZP/59/018/U/13 WZiE Usługa przeprowadzenia bezpośrednich wywiadów metodą face to face z wykorzystaniem papierowych kwestionariuszy Zamawiającego z losowo wybranymi przedsiębiorcami z bazy danych GUS przegldaj
2017-03-14 10:38:18 ZZ/6/055/U/17 OKZ Usługa przeprowadzenia dwóch szkoleń dla pracowników Politechniki Gdańskiej w ramach projektu Multidyscyplinarny Otwarty System Transferu Wiedzy - MOST WIEDZY przegldaj
2014-01-24 14:44:00 ZP/19/018/U/14 WZiE Usługa przeprowadzenia pięciu indywidualnych wywiadów pogłębionych z wybranymi przedsiębiorcami (właścicielem/menedżerem) lub menedżerem (nie właścicielem) z dostarczonej przez Zamawiającego bazy danych przegldaj
2015-04-23 15:26:12 ZZ/005/057/U/15 CTW i T usługa przeprowadzenia warsztatów dla doktorantów i młodych pracowników naukowych (do 35 roku życia) Politechniki Gdańskiej w formie trzech szkoleń, w ramach projektu finansowanego ze środków Narodowego Centrum Badań i Rozwoju pt.: „Kreator innowacyjności – wsparcie innowacyjnej przedsiębiorczości akademickiej”. przegldaj
2018-10-12 12:06:59 ZZ/20/055/U/18 OKZ Usługa przygotowania dokumentacji zgłoszeniowej i dokonania w Urzędzie Patentowym RP zgłoszeń 8 (ośmiu) wynalazków/wzorów użytkowych przegldaj
2018-10-25 07:27:09 ZZ/23/055/U/18 OKZ Usługa przygotowania dokumentacji zgłoszeniowej i dokonania w Urzędzie Patentowym RP zgłoszeń 8 (ośmiu) wynalazków/wzorów użytkowych przegldaj
2011-09-13 10:14:17 ZP/324/055/U/11 OKZ usługa przygotowania i wydawania goracych posiłków regeneracyjnych dla uprawnionych pracowników Politechniki Gdańskiej przegldaj
ZP/343/055/U/12 OKZ usługA przygotowywania i wydawania gorących posiłków profilaktycznych dla pracowników Zamawiającego przegldaj
2012-10-05 11:54:22 ZP/343/055/U/12 OKZ usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków profilaktycznych dla pracowników Zamawiającego przegldaj
2010-10-26 09:17:09 ZP/464/055/U/10 OKZ Usługa przygotowywania i wydawania gorących posiłków regeneracyjnych dla uprawnionych pracowników Politechniki Gdańskiej. przegldaj
Opracowanie strony: © 2019 by CUI PG