Pouczenie wynikające z Art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119).

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
  • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Politechnika Gdańska z siedzibą przy ul. Narutowicza 11/12, w Gdańsku (kod pocztowy: 80-233);
  • Z Inspektorem Ochrony Danych na Politechnice Gdańskiej można się kontaktować drogą elektroniczną: e-mail: iod@pg.edu.pl;
  • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu realizacji zadań i obowiązków prawnych nałożonych na Administratora ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. w celu udzielenia zamówienia publicznego, zawarcia i wykonania umowy
  • odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
  • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
  • obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
  • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
  • posiada Pani/Pan:
    • na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
    • na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
    • na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***;
    • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  • nie przysługuje Pani/Panu:
    • w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
    • prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
    • na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.

*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Zapoznałem się
Szukaj:

Postępowania - Usługi (archiwum):

Data ogłoszenia:
rosnąco malejąco
Nr postępowania:
rosnąco malejąco
Kod jedn. prowadzącej:
rosnąco malejąco
Nazwa postępowania:
rosnąco malejąco
Przeglądaj:
2008-09-08 13:24:18 ZP/245/022/U/08 CIT. Postępowanie prowadzone realizowanym w trybie zapytania o cenę na rekonfigurację połączeń optycznych w węzłach sieci TASK we wrześniu 2008 przegldaj
2007-11-08 13:23:35 ZP/249/066/U/07 BPMiFS. Postępowanie prowadzone w trybie przetargu ograniczonego na wyłonienie audytora w zakresie przeprowadzania audytów zewnętrznych w projektach międzynarodowych oraz projektach realizowanych w ramach funduszy strukturalnych przez Politechnikę Gdańską przegldaj
2007-01-29 13:37:12 ZP/013/026/U/07 SWFiS. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na korzystanie z pływalni na podstawie wykupionych karnetów – na zajęcia dydaktyczne w roku akademickim 2006/2007 /sem. letni/ przegldaj
2007-11-08 14:27:43 ZP/238/002/U/07 WILŚ. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na opracowywanie programów szkoleniowych pt. "Programy edukacji motoryzacyjnej w zakresie podstawy bezpieczeństwa transportu - podstawy i założenia" przegldaj
2007-04-25 10:42:18 ZP/047/032/U/07 DS. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na prowadzenie żywienia wczasowiczów w Ośrodku Wypoczynkowym Politechniki Gdańskiej w Czarninie-Skoczkowie w okresie od 14.06.2007 do 14.09.2007 roku przegldaj
2008-04-01 12:25:22 ZP/062/031/U/08 SWFiS. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na przeprowadzenie specjalistycznych badań lekarskich studentów Politechniki Gdańskiej biorących udział w Mistrzostwach Polski Szkół Wyższych w 2008r. przegldaj
2007-04-02 09:53:31 ZP/062/031/U/07 KK. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na świadczenie usług zdrowotnych dla studentów PG i uczestników studiów doktoranckich przegldaj
2007-01-31 08:45:26 ZP/284/032/U/06 DS. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na usługę wykonywania profilaktycznych badań lekarskich pracowników oraz profilaktycznej opieki zdrowotnej nad pracownikami Politechniki Gdańskiej przegldaj
2007-05-28 12:29:05 ZP/061/018/U/07 WZiE. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na usługę wyżywienia dla uczestników i wykładowców zajęć studiów podyplomowych Prawo i Fundusze UE, Public Relation w nowoczesnej firmie, Zarządzanie projektami, Finanse przedsięborstw przegldaj
2007-05-09 09:34:02 ZP/109/014/U/07 WEiA. Postępowanie prowadzone w trybie z wolnej ręki na wykonanie usług zakwaterowania i wyżywienia przegldaj
Opracowanie strony: © 2018 by CUI PG