Pouczenie wynikające z Art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119).

Klauzula informacyjna

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
  • administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Politechnika Gdańska z siedzibą przy ul. Narutowicza 11/12, w Gdańsku (kod pocztowy: 80-233);
  • Z Inspektorem Ochrony Danych na Politechnice Gdańskiej można się kontaktować drogą elektroniczną: e-mail: iod@pg.edu.pl;
  • Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit.c RODO w celu realizacji zadań i obowiązków prawnych nałożonych na Administratora ustawą z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, tj. w celu udzielenia zamówienia publicznego, zawarcia i wykonania umowy
  • odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 8 oraz art. 96 ust. 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2017 r. poz. 1579 i 2018), dalej „ustawa Pzp”;
  • Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 97 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
  • obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
  • w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
  • posiada Pani/Pan:
    • na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
    • na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych**;
    • na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO***;
    • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  • nie przysługuje Pani/Panu:
    • w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
    • prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
    • na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

** Wyjaśnienie: skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników.

*** Wyjaśnienie: prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego.

Zapoznałem się
Szukaj:

Postępowania - Usługi (archiwum):

Data ogłoszenia:
rosnąco malejąco
Nr postępowania:
rosnąco malejąco
Kod jedn. prowadzącej:
rosnąco malejąco
Nazwa postępowania:
rosnąco malejąco
Przeglądaj:
2006-12-13 10:59:13 ZP/272/022/U/06 CIT. Przetarg nieograniczony na wydanie w roku 2007 czterech kolejnych numerów kwartalnika naukowego - TASK QUARTERLY przegldaj
2008-08-14 11:48:10 ZP/198/066/U/08 BPMiFS. Przetarg nieograniczony na wykonanie audytu energetycznego obiektów zgłoszonych przez Uczelnie – Konsorcjantów do międzyuczelnianego Projektu Termomodernizacji Parku Akademickiego Trójmiasta przegldaj
2012-05-15 13:50:26 ZP 177/019/U/12 WFTiMS Przetarg nieograniczony na wykonanie audytu zewnętrznego wydatkowania środków finansowych w Projekcie e Doświadczenia w fizyce realizowanym na Wydziale Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej Politechniki Gdańskiej w trybie przetargu nieograniczonego poniżej 200 000 Euro. przegldaj
2007-02-15 14:01:28 ZP/023/047/U/07 TR. Przetarg nieograniczony na wykonanie projektu budowlanego i budowlano-wykonawczego wraz z dokumentacją uzupełniającą adaptacji i remontu kapitalnego budynku Politechniki Gdańskiej, zlokalizowanego w Gdańsku, przy Al. Zwycięstwa 27 przegldaj
2007-05-09 15:16:13 ZP/104/047/U/07 TR. Przetarg nieograniczony na wykonanie projektu budowlanego i budowlano-wykonawczego wraz z dokumentacją uzupełniającą adaptacji na lokal gastronomiczny przyziemia budynku Audytorium Maximum oraz atrium przy Gmachu Głównym Politechniki Gdańskiej, zlokalizowanym w Gdańsku, przy ul. Narutowicza 11/12 przegldaj
2007-06-27 14:41:54 ZP/136/047/U/07 TR. Przetarg nieograniczony na wykonanie projektu budowlanego i budowlano-wykonawczego wraz z dokumentacją uzupełniającą adaptacji na lokal gastronomiczny przyziemia budynku Audytorium Maximum oraz atrium przy Gmachu Głównym Politechniki Gdańskiej, zlokalizowanym w Gdańsku, przy ul. Narutowicza 11/12 przegldaj
2009-03-02 14:13:10 ZP/45/047/U/09 TR. Przetarg nieograniczony na wykonanie projektu budowlanego, budowlano-wykonawczego oraz dokumentacji uzupełniającej nowego obiektu Politechniki Gdańskiej zlokalizowanego w Gdańsku-Wrzeszczu przy ul. G. Narutowicza 11/12 przeznaczonego dla Centrum Nanotechnologii, obejmującego budynek parkingowy i stację transformatorową. przegldaj
2007-07-31 09:08:02 ZP/165/033/U/07 TT. Przetarg nieograniczony na wykonanie stałej konserwacji kuchenek gazowych i elektrycznych w budynkach Domów Studenckich (DS.) Osiedla Studenckiego przegldaj
2007-07-31 09:04:05 ZP/149/003/U/07 TT. Przetarg nieograniczony na wykonanie stałej konserwacji układów wentylacji i klimatyzacji budynków: Audytorium Novum, Wydziału Zarządzania i Ekonomii, Ośrodka Informatycznego w Politechnice Gdańskiej oraz Centrum Informatycznego Trójmiejskiej Akademickiej Sieci Komputerowej TASK z siedzibą w Politechnice Gdańskiej przegldaj
2007-09-13 12:56:38 ZP/196/033/U/07 TT. Przetarg nieograniczony na wykonanie stałej konserwacji układów wentylacji i klimatyzacji budynków: Audytorium Novum, Wydziału Zarządzania i Ekonomii, Ośrodka Informatycznego w Politechnice Gdańskiej oraz Centrum Informatycznego Trójmiejskiej Akademickiej Sieci Komputerowej TASK z siedzibą w Politechnice Gdańskiej przegldaj
Opracowanie strony: © 2018 by CUI PG